Hjernens indre

videokunst som utforsker hjernen

Prosjektet "Hjernens indre" utforsker hjernen ut fra MRI skanninger. Prosjektet er et kunstvideo for visning til offentlig publikum og selektiv rom.

 I begynnelsen utviklet hjernen seg, ikke å tenke eller føle, men å styre bevegelse. Hjernen kommuniserer i utgangspunktet med rytme og amplitude. Hjernen bruker 20% av kroppens totale energi for sine funksjoner. Tilsvarende beløp som en 10 watts lyspære. En av hjernen strukturer som er sentrum for de fleste neuro biologiske hendelser assosiert med frykt, er amygdala, som ligger bak hypofysen. Rollen til amygdala i frykt kan best forstås som en del av en krets av frykt læring. Nyere undersøkelser viser at frykt kan være genetisk arvelig i 3 generasjoner. Vi vet at hjernen inneholder milliarder av nerveceller som gjennom et finurlig samspill styrer tanker, følelser, atferd og bevegelser, og behandler alle impulser som vi bombarderes med. Hjernen er så bløt at den ikke tåler sin egen vekt. Alikevel er hjernen stort sett et mysterium. Den grå-sonen og hvite-sonen er et tofu lignende stoff full av kjemiske reaksjoner og elektrisitet. En fantastisk område å utforske.

Prosjektet undersøker diverse måter vi kan se hjernen på. Hjernen minner om stjernehimmelen og havets bunn med sine ukjente dimensjoner.  

Video

Prosjektet er støttet av:  Billedkunstnernes Vederlagsfond. Atopia forskningssenter i eksperimentell film og videokunst.

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.

OK